2013. október 17., csütörtök

Napirend - interaktív szótanulás

Akár még csak most kezdted a nyelvet, akár már a nyelvvizsgára készülsz a "daily routine" egy fontos témakör. A kezdőknél azért, mert általában a nyelvkönyvek a napi rendszerességgel végzett feladatok segítségével tanítják meg az egyszerű jelen időt, a vizsgára készülőknek pedig azért, mert ez egy klasszikus téma a nyelvvizsgán. 


A fenti linkre kattintva, az alábbi képernyő jelenik meg számodra:



Először tanuld meg a szavakat a Learn and Review segítségével. Itt két lehetőséged van:
a Klikkelj és tanulj -ban a képeken látható cselekvéseket tudod meghallgatni, ha rájuk kattintasz. A HIDE/SHOW WORDSsegítségével a képek alatt megjelenik/eltűnik a szöveg.
a Play video gombbal elindíthatsz egy "videót", amiben ugyanezeket a képeket láthatod, csak valamivel nagyobban.
Ha végeztél egy-egy feladattal, a MENU gombbal tudsz visszalépni.

És ezután jönnek a játékos gyakorlások:
A VOCABULARY GAMES-ben van egy memória kártyás változat (találd meg a két egyforma kártyát) és egy Shout out névre hallgató lövöldözős.
Ebben három féle játékra van lehetőség.

  1. hallgasd és lődd le a képet
  2. hallgasd és lődd le a szót
  3. olvasd és lődd le a képet
Mindegyiknél be kell tölteni a három táblát (LOAD), majd elolvasni, vagy lejátszani a szót a középen lévő hangszóró/nyíl kép segítségével. 
A következő adagot a NEXT ROUND-dal kérheted.

A SPELLING GAMES-ben a képernyőn látható billentyűzetet használva be kell írni, hogy mit látsz a képen. 
A QUESTIONS GAMES-ben van Treasure box - a kincses láda, amit úgy tudsz megtölteni, hogy az elhangzó kérdésre kiválasztod a három válasz közül a jót. 
A következő játékban, az English Carnival-ban lesz középen egy kép, ami nem igazán látszik. Ezzel kapcsolatban elhangzik egy kérdés, és neked meg kell válaszolni, hogy igen vagy nem, rákattintva a YES/NO gombokra. Úgy tudod eldönteni, hogy igen, vagy nem, hogy megpróbálod kivenni, hogy mi van a képen. A válasz után a NEXT QUESTION-nel tudsz tovább menni.
Az utolsó kérdéses játék pedig a Slap. Itt a feladatod, hogy a jobb oldali kezet hamarabb rátedd a megfelelő képre, minthogy a másik kéz oda kerülne. Először hallgasd meg a kérdést (katt: next question), majd vidd a kurzort a zöld kéz fölé, akkor kimondja a választ, majd kattints minél előbb a megfelelő kézre. 

Végül következzenek a GRAMMAR GAMES, azaz a  nyelvtani játékok. 
A Basketball-ban válaszd ki először is, hogy hány pontos labdával lősz, majd a megjelenő kérdésre válaszd ki a megadott lehetőségek közül a megfelelő választ.Ellenőrizd a válaszod úgy, hogy ismét rákattintasz a labdára.
A Pirate Challenge a kérdésfeltevést gyakorolja. Adott oszlopból válaszd ki azt a szót, ami helyessé teszi a kérdést. A CHECK-kel ellenőrizheted.
A Homerun Derby-ben pedig neked kell begépelni a hiányzó rész.


Nos, ha végig játszod az összes játékot, biztos, hogy a végére megjegyzed a napirend szavait!


A Facebookon is követhetsz: Itt tudsz csatlakozni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése